Inspiration til fastetiden

Er du lidt i tvivl om det der med faste overhovedet rigtigt er noget for dig? Eller hvad og hvordan man kommer i gang? så har vi her samlet lidt inspiration som måske kan give dig en god ide til hvordan du vil bruge din fastetid i år.

Man kan faste fra enkelte måltider eller en del af noget i ens liv, der kan tage for meget plads eller tid.

Når du vil finde ud af hvordan du vil bruge din fastetid, er det vigtigt at du ikke gør det for svært for dig selv. Hvis du giver dig selv en opgave som er for svær, er der en chance for at dit fokus ikke kommer til at være på tiden med Gud, men i stedet for på at du koncentrere dig om det du faster fra. Et sted at starte kan eksempelvis være at bruge 15 min. mindre skærmtid dagligt. Vi hører ofte at vores medmennesker faster fra mad, det kan være et eller flere måltider i løbet af ugen, vælger du det er det altid godt at huske på at drikke vand.

Formålet med fasten er ikke at give afkald på dårlige vaner, formålet er at flytte fokus over på Gud og vores Forhold med ham. Brug den tid, som er frigivet, til at være sammen med Gud.

Inspiration til hvordan du kan søge Gud i fasten:

Bøn og bibellæsning: En måde at bruge tiden på er bøn og bibellæsning. Du kan lave en liste med bede- og takkeemner. Bed om, at flere mennesker i Danmark må komme til tro på Jesus. Brug gerne skrevne bønner fra salmebogen. Spørg dig selv: Hvad har Gud at sige til mig igennem det bibelafsnit, jeg læser? Det er også en mulighed at bede til Gud tre gange dagligt, ligesom Daniel havde for vane (Dan 6,11).
Lovpris Gud: Syng eller lyt til nogle lovsange og læg gerne særligt mærke til teksterne.
Læs en bog: Læs eventuelt bogen 40 Forretter til fasten af Peter Østergaard Jacobsen eller Drik af Jarle Haugland, begge bøger giver dig 40 korte andagter som du kan bruge i fastetiden.
Bøn i fællesskab: Har du lyst til at være fælles om at faste med andre kan du aftale med nogle at mødes i missionshuset eller privat en dag i fastetiden og bede sammen. Lav eventuelt bønnestationer med forslag til, hvad man kan bede og takke for.