Den, der beder, får

Matt 7,8: For enhver, som beder, får; og den, som søger, finder; og den, som banker på, lukkes der op for.

Jeg kan godt blive lidt provokereret af, hvad Jesus siger her. Altså, at enhver som beder, får. Fordi jeg synes, det lyder ret urealistisk, og det heller ikke min egen erfaring. For jeg får jo ikke alt, hvad jeg beder om, og det gør andre mennesker heller ikke.

Men jeg tror, at jeg skal læse videre her, at det også handler om at søge Gud og banke på hos ham. For Gud kender mig og vil mig det bedste. Han ved, hvad jeg har brug for at få, også selvom jeg ikke har bedt om det. Så det er faktisk vigtigere, at jeg søger ham og banker på ham hos end forventningen om at få alle mine bønner opfyldt.

Men så tænker du måske, hvordan søger man ham og banker på hos ham? Det kan man gøre på flere måder. Ved at bede til Jesus. Ved at komme i et kristent fællesskab og ved at læse i Bibelen. Hvis du er ny bibellæser, kan det være en god ide at begynde med at læse Markus-evangeliet. Og hvis du er ny med at bede, kan du bede med nu: 

”Jesus, tak, at jeg må komme til dig nu, at du altid lytter til min bønner og elsker mig højt. Jesus, vil du åbne dig for mig i dag? Vil du vise mig, at du er min frelser? Og vil du hjælpe mig til at se dig og tage imod dig? Amen”

Skrevet af Maria Legarth