Bøn er at træde frem for Guds trone

Lad os altså med frimodighed træde frem for nådens trone, for at vi kan få barmhjertighed og finde nåde til hjælp i rette tid. Heb 4,16

Når vi beder til Gud, træder vi frem for hans trone. Vi kan fortælle ham om alt, der ligger os på hjertet, og Gud giver os nåde til hjælp i rette tid.

Guds trone er beskrevet flere steder i Bibelen. Gud er højt ophøjet, fuld af herlighed og omgivet af stråleglans. Og seraferne ved Hans trone råber ”Hellig, hellig, hellig er Hærskarers Herre”. 

Pga. Guds hellighed kan ingen som har synd, træde frem foran Gud. Men da Jesus døde på korset og opstod igen, tog han vores synd bort, og troen på Jesus gør, at vi med frimodighed kan træde frem for Guds trone – for nådens trone. Og der findes intet bedre end at være i Guds nærhed. Gud vores far tager imod os med barmhjertighed. 

Så lad os altså med frimodighed træde frem for nådens trone lige her og nu:

Hellige Gud og far. Tak fordi du lod din elskede søn, Jesus, dø og opstå, for at give os adgang til dig. Tak, at vi må komme til dig med alt, mægtige Gud. Mind du os om ofte at gøre brug af den fantastiske mulighed for at være sammen med dig, som bøn er. Amen.

Af Andrea Nygaard Christensen