Hvorfor oplever jeg ikke Guds svar?

Spørgsmål: Jeg taler mange gange om dagen med Jesus, men føler mig alligevel så usikker, for jeg får jo ingen deciderede tilbagemeldinger, når jeg har talt med ham. 


Svar: Det er rigtig mange af os kristne, der ikke oplever at få tilbagemeldinger på vores bønner. Der er stor forskel på, hvor meget, man mærker Guds nærvær eller hans røst i ens indre. Det har både noget at gøre med, hvordan man er skruet sammen som menneske, og at Gud vælger at tale til den enkelte på den måde, der passer bedst til os. Men som du jo så allerede har opdaget: Den måde, der for Gud passer bedst til os, er ikke altid den måde, der passer os bedst! Mange af os ville virkelig brændende ønske, at vi oplevede Guds tilbagemeldinger noget tydeligere; og vi kan blive helt misundelige på dem, der oplever det. Det gør min kone for eksempel, når hun beder; og det kan jeg godt blive stjernemisundelig over. 

Men i virkeligheden er den forskel ikke nær så vigtig, som vi går og tror. For Gud har allerede talt til os allesammen på en måde, som ikke kan misforstås: i sit ord (jo, meget af hans ord kan vi nok misforstå; men ikke det vigtigste). Og for os, der aldrig mærker Guds tilbagemeldinger, er det en stor lettelse at opdage, at han allerede har talt til os! Det er en udfordring for os at lære at stole på hans ord. 

Jamen, er det ikke en fattigere måde at tro på? Overhovedet ikke. Den er bare anderledes. Prøv at lægge mærke til fremover, at mennesker, der er alt for optagede af, hvordan de mærker Guds nærvær eller kan opleve ham tale i deres indre, kan blive usikre på, om det nu er noget, der kommer fra Gud, eller det bare er noget, der kommer fra deres eget indre. Det er en dejlig måde at mærke Gud på; men den er også usikker. Og allerværst bliver det, når folk slet ikke kan komme i tvivl om deres egne oplevelser, men uden videre udnævner alle deres egne indfald til at være Guds røst. Det er der kommet mange ulykker af. Så mit forslag er, at du åbent fortæller Gud, at du længes efter at mærke ham tale mere direkte til dig, men at hans vilje må ske i dit liv, også på dette punkt. 

Skrevet af Leif Andersen til Jesusnet.dk